'egyedi ékszer' címkéjű bejegyzések

Az ötvösműhelyemben forgatott a Novum TV

Az ötvösműhelyemben forgatott a Novum TV

Az ötvösmesterségről készített adást a Novum TV, meglátogattak a műhelyemben és megkértek, hogy mutassam be, milyen eszközökkel, hogyan dolgozik az, aki régimódi iparosként kézzel készít ékszereket... tovább »

Címkék: 

Kutyamancs-lenyomat medál

Kutyamancs-lenyomat medál

Egy 11 éves kislány apukája rendelte tőlem a kutya lábnyomos medált. Nekem is van egy Tóbiás nevű kutyám, sétáltatás közben el kezdtem figyelni tappancsának nyomát, ha jól láthatót leltem, lefényképeztem a telefonommal... tovább »

Ujjlenyomatos medál

Ujjlenyomatos medál

Egy fiatal anyuka kérésére készült ez a medál. A kisfia ujjlenyomatát papíron kaptam meg. Házilag készítették bélyegzőpárna segítségével, hasonlóan ahhoz, ahogyan azt nyomozós filmekben a rendőrök szokták csinálni... tovább »

Szinkronúszó medál

Szinkronúszó medál

Egy fiú kérte tőlem, készítenék-e medált, amivel szinkronúszó barátnőjét lepné meg születése napján. Valós, víz alatt készült fényképet adott mintának, ami jellemző mozdulata a zenével és egymással összhangban mozgó lányoknak.. tovább »

Szakállgyűrű

Szakállgyűrű

Egy szakállas ember keresett meg telefonon, hogy ő ugyan egyéb ékszert nem visel, de szeretne a szakállába egy díszt tenni. Elképzelése is volt a dologról: rugós legyen, gombnyomással lehessen oldani vagy rögzíteni. tovább »

Címkék: 

Harcsa medáltól lágyul a horgász-szív

Harcsa medáltól lágyul a horgász-szív

„A párom nagy horgász, és ezzel (az ékszerrel) szerettem volna meglepni őt az évfordulónkra. Az időből már sajnos kifutottam, hamarosan lesz a jeles nap, de idáig jártam az üzleteket, és rondábbnál rondább kivitelezésű harcsákat láttam, ahol persze találtam, mert nem egy túl népszerű medál...”

Kutyás gyűrű

Kutyás gyűrű

A kutyás gyűrű megrendelője, egy fiatal hölgy, Anikó, a világhálón talált egy hasonló ékszerről képet, de nekik másféle kutyájuk van, ezért rajzolni kezdett, hogy hasonlítson az Ő Pumijára. Megkaptam a vázlatot és hamarosan hozzákezdtem... tovább »

Hogyan készül a rózsafüzér gyűrű?

Hogyan készül a rózsafüzér gyűrű?

Először lehengerlek egy téglalap keresztmetszetű ezüstdarabot az ujjméretnek megfelelő hosszúságúra és betű beütővel beleütöm a kívánság szerinti föliratot. tovább »

Atlantiszi gyűrű

Atlantiszi gyűrű

Az eredeti atlantiszi gyűrűt, d'Agrain márki, egy francia kutató találta Egyiptomban a Királyok Völgyében, egy főpap sírjában 1860-ban... tovább »

Egyedi mandzsettagomb, avagy kézelőgomb

Egyedi mandzsettagomb, avagy kézelőgomb

Ritkán viselek öltönyt, viszont van egy szmokingom, pedig nem is dohányzom. Mégsem magamnak készítettem ezt a csavar formájú egyedi mandzsettagombot, hanem egy kellemesen búgó hangú hölgy volt a megrendelő... tovább »

Címkék: