'ékszerjavítás' címkéjű bejegyzések

Ékszerjavításokrúl

Ékszerjavítás

Bonyolultabb föladat, mint aminek látszik, mert sokféle szempont veendő figyelembe egy ékszer javításánál. Mi van akkor például, ha behoz a kedves megrendelő egy olyan ékszert, amire már nem lenne szabad költeni, azonban neki fontos a személyes kötődése miatt, mert az első szerelmétől vagy az édesanyjától kapta? tovább »

Címkék: 

Madaras medált újítottam fel

Madaras medál felújítása

Ezt a régi madaras medált egy 20 év körüli lány hozta el hozzám, utolsó reménysége bennem, mert már járt vele más ékszerboltban, több helyen is, de mindenhol megpróbálták lebeszélni a javításról, mondván, hogy nem érdemes, meg nem is nagyon lehet. tovább »

Új fedelet kapott az üvegedény

Üvegedény (karaffa) fedelének pótlása

Idősebb, szikár, régiségekkel kereskedő ismerősöm hozta ezt az üvegkancsót fedél nélkül. Adott mellé egy hamutartót és egy teljesen másféle gombos fedelet: a hamutartót formáljam át fedéllé, rakjam rá valahogy a gombot, a csuklórész zsanérjával is kezdjek valamit, csak működjön! tovább »

Címkék:  ,

Egy 200 éves antik gyűrű nyomában

200 éves antik gyűrű

Egy, már az érettebb korosztályhoz tartozó, választékos öltözetű, ápolt hölgy látogatott el hozzám. Méretigazításra hozott egy gyűrűt, ami első ránézésre is alaposabb figyelmet kívánt... tovább »