Pálfy László ötvösmester profilkép

Új fedelet kapott az üvegedény

Idősebb, szikár, régiségekkel kereskedő ismerősöm hozta ezt az üvegkancsót - azaz karaffát - hiányos állapotban, fedél nélkül. Adott mellé egy hamutartót és egy teljesen másféle gombos fedelet, és elmondta, hogy a hamutartót formáljam át fedéllé, rakjam rá valahogy a gombot, a csuklórész zsanérjával is kezdjek valamit, csak működjön! Maga nagyon ügyes! - mondja nekem, hogy levegyen a lábamról, és ekkor elhangzott a kulcsmondat: Még el is ronthatja, ha nem sikerül, hát nem sikerül, de próbálja meg!

Először nem vállaltam, hogy azért az nem olyan egyszerű ám, de ő jó emberismerő lévén, mégis otthagyta, hogy csak próbáljam meg. Nézegettem, forgatgattam, és másnap már alig vártam, hogy hozzákezdhessek. Délután már ment is a telefon: Jöhet érte!

 

Üvegedény (karaffa) új fedéllel

 

Üvegedény (karaffa) új fedéllel nyitva

Címkék:  ,
Épp ilyesmi ékszert szeretne Ön is?
Vagy valami egészen mást?

Mesélje el, mire gondolt!
Ne rejtse véka alá, ha tetszett a bejegyzés!

Ha figyelmébe ajánlhatom...

Cápafog medál

Agyarhoz, gyerek- és cápafoghoz, talált ásványhoz, kavicshoz is csináltam már foglalatot, hogy gyűrűbe vagy láncra fűzve lehessen viselni.

Fűrészhal fűrészének foglalat

A kuntschaft egy svéd ócskapiacon vásárolta 300 koronáért a már régen pórul járt fűrészhal szúrósabb felét. Kupakot tettem a tetem helyére, így falra lehet akasztani a fűrészt....

200 éves antik gyűrű

Egy, már az érettebb korosztályhoz tartozó, választékos öltözetű, ápolt hölgy látogatott el hozzám. Méretigazításra hozott egy gyűrűt, ami első ránézésre is alaposabb figyelmet kívánt...

Kommentek ()