'fehérarany karikagyűrű' címkéjű bejegyzések

Fehérarany karikagyűrű vitorlás csomóval

Fehérarany karikagyűrű vitorlás csomóval

Egy sportos fiatalember tért be egyik nap a műhelyembe, hóna alatt egy különös bekeretezett faliképpel. Nem festmény volt az üveglap mögött, hanem kis kötéldarabok voltak felragasztva a vászonra - különféle hajós csomókban megkötve. Hamar kiderült, hogy az úr valójában egy vitorlás vőlegény, aki karikagyűrűt készíttetne velem fehéraranyból. Azt szeretné, hogy valamelyik csomó is helyet kapjon az ékszereken... tovább »

Egymást kiegészítő karikagyűrűk fehéraranyból

Egymást kiegészítő karikagyűrűk fehéraranyból

A fehéraranyat, amiből készült a karikagyűrű, még egyenes korában egy fölrajzolt vonal mentén kettéfűrészeltem. Kizárólag a méretkülönbözőség miatt nem fekszenek össze tökéletesen, amikor készen vannak, karika korukban. tovább »

Sárgaarany-fehérarany karikagyűrű

Sárgaarany-fehérarany karikagyűrű

Arany karikagyűrű, sárga és fehér, ⅓ - ⅔ arányban, az elválasztó sáv 1 mm széles homorú mélyedés. Kívülről matt, köszörült a felülete, az elválasztó árok viszont polírozott, belülről enyhén domború, fényes. tovább »

Összeillő fehérarany karikagyűrű

Összeillő fehérarany karikagyűrű

Néhány héttel ezelőtt egy fiatal pár tért be a műhelyembe, miközben épp elmélyülten dolgoztam. Nem volt nehéz kitalálni, hogy eljegyzés előtt állnak, a karikagyűrűkről mindössze annyi elképzelésük volt, hogy legyenek fehéraranyból. A formát illetően - látszólag - teljesen rám hagyatkoztak... tovább »