Pálfy László ötvösmester profilkép

Hogyan készül a rózsafüzér gyűrű?

Portékáim között is megtalálható a rózsafüzér gyűrű (olykor egyedi darabokra is kapok megrendelést), ennek az elkészítéséről írok most részletesebben.

Először lehengerlek egy téglalap keresztmetszetű ezüstdarabot az ujjméretnek megfelelő hosszúságúra és betű beütővel beleütöm a kívánság szerinti föliratot.

Meghajlítom karikának - a felirat persze belülre kerül - és összeforrasztom a találkozásnál. Kerekre kalapálom,  majd féldomborúra alakítom reszelővel, smirglivel. Lemezből kivágok egy pici keresztet és ráforrasztom.  A fennmaradó üres részt körzővel 11 egyenlő részre osztom és bejelölöm a pöckök (10 db) helyét egy fűrészelt vonalacskával.

 

Rózsafüzér gyűrű készítés közben

 

Vékony kerek tűreszelővel kireszelem a pöckök helyét, és a fotón látható módon vas kötöződróttal rögzítem a vastagabb ezüst drótdarabokat a forrasztáshoz.  Forrasztás és pácolás után  levágom a fölösleges kiálló részeket, reszelővel kialakítom a pöckök végleges formáját.

Smirglizés és polírozás után kész, mehet fémjelzésre.

 

Rózsafüzér gyűrű

 

Épp ilyesmi ékszert szeretne Ön is?
Vagy valami egészen mást?

Mesélje el, mire gondolt!
Ne rejtse véka alá, ha tetszett a bejegyzés!

Ha figyelmébe ajánlhatom...

Atlantiszi gyűrű

Az eredeti atlantiszi gyűrűt, d'Agrain márki, egy francia kutató találta Egyiptomban a Királyok Völgyében, egy főpap sírjában 1860-ban...

Kutyás gyűrű

A kutyás gyűrű megrendelője, egy fiatal hölgy, Anikó, a világhálón talált egy hasonló ékszerről képet, de nekik másféle kutyájuk van, ezért rajzolni kezdett, hogy hasonlítson az Ő Pumijára. Megkaptam a vázlatot és...

Floorball-ütő alakú ezüstmedál

Ezt a floorball-ütő alakú medált egy ismerősöm ajándékozta az amatőr floorball-játékos lányának a 17. szülinapjára.

Kommentek ()