Pálfy László ötvösmester profilkép

Harcsa medáltól lágyul a horgász-szív

Levelet kaptam Tímeától:

A párom nagy horgász, és ezzel (az ékszerrel) szerettem volna meglepni őt az évfordulónkra. Az időből már sajnos kifutottam, hamarosan lesz a jeles nap, de idáig jártam az üzleteket, és rondábbnál rondább kivitelezésű harcsákat láttam, ahol persze találtam, mert nem egy túl népszerű medál. :)

Nem is tudom, miért nem találtam meg Önt eddig... :) A honlapján látom, hogy Fóton dolgozik, ami nagyszerű, mert mi is a közelben lakunk. :) Személyesen megrendelni sajnos most nem áll módomban, de ha sikerül megegyeznünk, és elvállalja a harcsa elkészítését, akkor annak nagyon örülnék. :)

Szerintem egy maximum 3 cm hosszú medál lenne megfelelő, de ennél nagyobb már sok lenne, én úgy gondolom. És azt sem szeretném, ha hengeres lenne, tehát térbeli, hanem inkább lapos, minimális vastagsággal, vagy hogy is mondjam. :) Nézegettem ilyen testes, 3D-s harcsát... Hát olyan volt, mint egy hurka, nekem egyáltalán nem jött be. :)

Kaptam még néhány képet is halról, mindezek alapján először elkészítettem papíron egy rajzot, aztán lekicsinyítve az került rá a 1,5 mm-es ezüst lemezre vésővel. A bajuszát, meg az uszonyokat „bekötöttem”, így kevésbé akadósak és nem is tudnak letörni később. Kivágtam fűrésszel, reszelővel, kis köszörűvel, aztán smirglivel tisztáztam, végül rongy koronggal políroztam.

 

Harcsa medál fűrészelés közben

 

Személyesen jött érte a csinos fiatal hölgy, tetszett neki, elvitte, átadta... Amikor legközelebb (mert azóta már mást is csináltam ám neki) visszajött, akkor mesélte, hogy amikor a párja (a Pasi) megkapta a medált, örömkönnyeket látott a férfi szemeiben. Ezen nem kell csodálkozni, mert a harcsának nagy a vonzalma a vízhez. (Tudom ám, hogy a férfiszemben azok a párák nem a halhoz szólnak, hanem akitől kapta a szép, szőke Tímeához!)

Engedélyt kértem tőle, hogy a levelét itt közreadhassam, és akkor álljon itt zárásul Timea válasza:

Sőt, azt is nyugodtan leírhatja, hogy a meghatottságtól percekig zokogott, ölelgetett, de nem jutott szóhoz. :)

 

Harcsa medál

Épp ilyesmi ékszert szeretne Ön is?
Vagy valami egészen mást?

Mesélje el, mire gondolt!
Ne rejtse véka alá, ha tetszett a bejegyzés!

Ha figyelmébe ajánlhatom...

Floorball-ütő alakú ezüstmedál

Ezt a floorball-ütő alakú medált egy ismerősöm ajándékozta az amatőr floorball-játékos lányának a 17. szülinapjára.

Edda ezüst medál

A miskolci Edda Művek rockzenekar egyik lelkes hölgy rajongója kért tőlem először egy medált, majd egy év után újra megkeresett, hogy a csuklójára is szeretne hasonlót...

Skótjuhász kutya ezüst medál

Egy kedves ismerősöm kérésére készült ez a skótjuhász kutyát ábrázoló ezüst medál, a párját ajándékozta meg az ékszerrel. Skótjuhász tenyésztők mindketten, nem csak szeretik, szaporítják is ezt a szép fajtát...

Kommentek ()