Pálfy László ötvösmester profilkép

Görög mintás gyűrű meanderrel

Miklós Veszprémből rendelt tőlem egy ezüst gyűrűt, az volt a kívánsága, legyen áttört a körbefutó görög minta. Egy interneten talált képet hozott mintának.

 

Görög mintás gyűrű meanderrel - minta

 

Először elkészítettem egy sima lapos karikagyűrűt a megadott ujjméretre. Körzővel két vonalat karcoltam körbe, majd beosztottam a területet. Ezt is körzővel karcolgatva, hogy egész számúak legyenek a minták, vagyis ne maradjon fél vagy harmadannyi hely a végén, ahol már nem fér el egy egész elem.

Vésővel körbeszúrtam a vonalakat, majd vékony fúróval minden L alakba egy lyuk, a fűrészszál befűzéséhez. Figyelmesen kell kivágni, hogy alul ne vágjak bele a gyűrű oldalába. Ferdén tartom a fűrészt, így a minta belülről szabálytalan. 

 

Görög mintás gyűrű meanderrel

Címkék: 
Épp ilyesmi ékszert szeretne Ön is?
Vagy valami egészen mást?

Mesélje el, mire gondolt!
Ne rejtse véka alá, ha tetszett a bejegyzés!

Ha figyelmébe ajánlhatom...

Malév Forever - emlékgyűrű egy elröppent korszaknak

Gyászékszert csináltam a mi Malévunkért, egy korszak véget ért...

Türkiz gyűrű és medál egyiptomi mintával

Csinos, fiatal, kétgyermekes anyuka hozta be a köveket a műhelyembe, csináljak neki a türkizekből gyűrűt és medált és díszítsem egyiptomi hieroglifákkal az ékszerek ezüst foglalatát...

Atlantiszi gyűrű

Az eredeti atlantiszi gyűrűt, d'Agrain márki, egy francia kutató találta Egyiptomban a Királyok Völgyében, egy főpap sírjában 1860-ban...

Kommentek ()