Pálfy László ötvösmester profilkép

Rovás karikagyűrű két gyereknévvel, szarvassal

Ezüst karikagyűrű rovásírással kívülről, belülről latin betűkkel a kislányok nevével. Egy házaspár volt a megrendelő, akik már jóval korábban kértek tőlem árajánlatot vágyott ékszerükről. Tán a mértékletes jómód lehet az oka, hogy utólag készíttettek maguknak karikagyűrűt, viszont így legalább már a cseperedő lánygyermekek neve is belekerülhetett az ékszerekbe.

Egymás keresztneveit és a szerelemmel szót egy szarvas és egy szimbolikus nap köti össze, sorolja, tagolja vagy végteleníti a paláston? A belső nevek beütővel, a küloldaliak véséssel készültek és antikolva lettek, így a kontrasztosság miatt jobban olvashatóak. Talán az ékszerek utáni hosszas vágyakozás-várakozás tehette, hogy a férj arcán olyan boldogságot láttam a gyűrűk átvételekor, amilyet korábban sohasem. Nagyon hálás volt. És én is, hogy részese lehettem az örömének.

 

Rovás karikagyűrű két gyereknévvel, szarvassal

Rovás karikagyűrű két gyereknévvel, nap szimbólummal

Épp ilyesmi ékszert szeretne Ön is?
Vagy valami egészen mást?

Mesélje el, mire gondolt!
Ne rejtse véka alá, ha tetszett a bejegyzés!

Ha figyelmébe ajánlhatom...

Magyar Népmesék ihlette karikagyűrű

A tv mesefolyamának kezdő képsora tetszett meg egy fiatal jegyespárnak, azt kérték tőlem, ez a motívum díszítse az ezüst karikagyűrűiket is.

Karikagyűrűk rovásírással

Házasodó fiatalok kérésére készült ez a domborodó mintás karikagyűrűpár sárga színű aranyból. A szerelmesek, Viktor és Katalin, egymás keresztnevét viselik majd az ujjukon...

Rovás karikagyűrű - szerelmesek rózsaszín párában

Irigy vagyok a szerelmes ifjakra, akik bódult szerelemmel nézik egymást, de ebből a rózsaszín párából nekem is jut, az arany karikagyűrűk készítőjének. Elfogultságuk kétségtelen, de attól még nagyon jó olvasni, mert ki ne...

Kommentek ()