Pálfy László ötvösmester profilkép

Eltörhető ezüst medál egy szerelmespárnak

Orsolya a honlapomon keresztül keresett meg egy különleges eltörhető medálpár ötletével, az ezüst ékszerekkel testvérét és az ő kedvesét szerette volna meglepni.

Egy 2 cm magasságú szabályos hatszög medálról lenne szó, amiben két hatszög fejű pálcikaemberke áll. A "csavar", hogy középen cikkcakkban félbe lenne törve, és így két medál lenne belőle.

A leírás alapján felskicceltem és visszaküldtem, amit én kiolvastam a leírásból, nehogy félreértés legyen köztünk.

 

Eltörhető ezüst medál - skicc

 

Orsolyának tetszett a terv, épp erre gondolt ő is. Annyi változtatást kért még, hogy a pálcikaemberkéknek legyen szeme és mosolygós szája (mi sem természetesebb), illetve, hogy véssük az egyik medál hátuljába a J, a másikba a G betűt, még személyesebbé téve így az ékszerpárt. Azt is megtudtam, hogy a hatszög motívum honnan ered. Orsolya öccse és az ő párja is kémiát tanulnak, valami ehhez kapcsolódót szeretett volna: a benzolgyűrű elég kifejezőnek tűnt, így lett ez az egész alapja.

Nekikezdtem hát a munkának. Miután elkészült az alap medál, cikk-cakkban kettéfűrészeltem, de két rövid szakaszon meghagytam a folytonosságot. Ott vésővel kicsit meggyöngítettem, hogy a megfelelő kezekben engedjen majd az anyag. A polírozásnál rettentő óvatos voltam, nehogy idő előtt, még nálam törjön ketté. De nem tette, épségben megérkezett az ékszer Orsolyához.

Nagyon örültem, amikor kézhez kaptam a kész medált, mert teljesen egybe vágott az elképzelésemmel, és alig vártam, hogy átadhassam!:) Ha ötvösmestert kell ajánlanom valakinek, nem fogok habozni, milyen nevet mondjak!

 

Eltörhető ezüst medál

 

Épp ilyesmi ékszert szeretne Ön is?
Vagy valami egészen mást?

Mesélje el, mire gondolt!
Ne rejtse véka alá, ha tetszett a bejegyzés!

Ha figyelmébe ajánlhatom...

Összeillő puzzle medál pár

Emailben érkezett a kérdés, hogy tudnék-e páros medált csinálni ezüstből, összeillő puzzle darabkák mintájára. Kaptam méreteket is (1,5 cm x 2 cm), meg egy skiccet az ékszerről. (A vastagságát azért rám bízták.)

Floorball-ütő alakú ezüstmedál

Ezt a floorball-ütő alakú medált egy ismerősöm ajándékozta az amatőr floorball-játékos lányának a 17. szülinapjára.

Edda ezüst medál

A miskolci Edda Művek rockzenekar egyik lelkes hölgy rajongója kért tőlem először egy medált, majd egy év után újra megkeresett, hogy a csuklójára is szeretne hasonlót...

Kommentek ()