Pálfy László ötvösmester profilkép

Edda medál és karkötő ezüstből

Edda Művek Miskolc - a még mindig koncertező, egykor vidéki rockzenekar egyik lelkes hölgy rajongója kért tőlem először egy medált. Egy CD-borítót hozott mintának. Ezüst lezárású fekete gumizsinóron viselte egy éve már, amikor újra megkeresett, hogy a csuklójára is szeretne hasonlót.

A karkötő lapos gumizsinórhoz készült. Most már a medál szolgált mintául. Egy vastagabb ezüst lemezre először ceruzával rajzoltam föl az EDDA feliratot, aztán a kedvenc vésőmmel elővéstem a vonalakat, és lomfűrésszel kivágtam. Tűreszelővel, smirglivel eltisztáztam és ívesre hajlítottam, majd ráforrasztottam a gumizsinór foglalatát. A fémalkatrészek polírozása után már csak a gumipánt beragasztása volt hátra. Sietnem kellett, hogy elkészüljek, mert az Agárdi Popstrandon EDDA koncert volt készülőben (július 9-én).

 

Edda ezüst medál

 

Edda ezüst karkötő fűrészelés közben

 

Edda ezüst karkötő

 

Edda ezüst karkötő és medál

 

Épp ilyesmi ékszert szeretne Ön is?
Vagy valami egészen mást?

Mesélje el, mire gondolt!
Ne rejtse véka alá, ha tetszett a bejegyzés!

Ha figyelmébe ajánlhatom...

Floorball-ütő alakú ezüstmedál

Ezt a floorball-ütő alakú medált egy ismerősöm ajándékozta az amatőr floorball-játékos lányának a 17. szülinapjára.

Skótjuhász kutya ezüst medál

Egy kedves ismerősöm kérésére készült ez a skótjuhász kutyát ábrázoló ezüst medál, a párját ajándékozta meg az ékszerrel. Skótjuhász tenyésztők mindketten, nem csak szeretik, szaporítják is ezt a szép fajtát...

Eltörhető ezüst medál egy szerelmespárnak

Orsolya a honlapomon keresztül keresett meg egy különleges eltörhető medálpár ötletével, az ezüst ékszerekkel testvérét és az ő kedvesét szerette volna meglepni.

Kommentek ()