Pálfy László ötvösmester profilkép

Koronát és pecsétgyűrűt készítettem Zsigmond királynak

Még Asterix nyakláncának elkészítése előtt 2010-ben kaptam egy másik filmes megbízást is, egy német-osztrák kösztümös tévéfilm-koprodukció, a Die Wanderhure számára kellett ékszereket készítenem. A magyar forgatási helyszíneken forgatott film 1414-15-ben játszódik Konstanzban, egy textilkereskedő lányának kalandos történetet mutatja Iny Lorentz hasonló című regényének alapján.

Az elsődleges föladatom a két egyforma ezüstgyűrű elkészítése volt, pontos rajzot kaptam a bástyáról, jól látható, nagyméretű gyűrűfejjel, amivel a filmben majd viaszpecsétet nyomnak, és a hamisító lebukásakor lesz egyszerre látható a két pecsétnyomó. Ez a jelenet persze az elkészült filmből végül kimaradt, de a film végén látszik a két gyűrű a király kezén. (Még a színész ujjméretét is megadták.)

 

Pecsétgyűrű Zsigmond királynak

Pecsétgyűrű Zsigmond királynak a filmben

 

A koronát Bécsben kezdte el készíteni valaki, de befejezni nem tudta. A forgatásig még három nap maradt, így én kaptam meg. A császári korona alkatrészeit összeállítottam, de az eredeti “szakköri” kivitelén már nem sokat tudtam javítani.

 

 

Korona Zsigmond királynak

Korona Zsigmond királynak a filmben

 

Egy másik magyar vonatkozású érdekesség még a filmmel kapcsolatban, hogy Árpa Attila is szerepel benne, íme a bizonyíték:

 

Árpa Attila a filmben

Címkék: 
Épp ilyesmi ékszert szeretne Ön is?
Vagy valami egészen mást?

Mesélje el, mire gondolt!
Ne rejtse véka alá, ha tetszett a bejegyzés!

Ha figyelmébe ajánlhatom...

Asterix és Obelix

Csütörtök délután legkisebb lányommal indultunk a zeneiskolába, amikor telefonált egy jelmeztevező ismerősöm, hogy Asterixnek egy láncra lenne szüksége, be tudnék-e nézni a filmgyárba...

Pálfy László ötvösmester a TV2 Aktív c. műsorában

Fölhívott telefonon péntek délben a TV2 egyik szerkesztője, hogy csinálna velem egy rövid interjút Asterix láncáról, az esti Aktív c. műsorukhoz. Hamarosan meg is érkezett egy fiú és egy lány mikrofonnal, kamerával...

ÁVH-s egyenruha sapkarózsája - filmkellék

Annyira utálták az ávósokat, hogy megsemmisítették az egyenruhákat is...

Kommentek ()