Pálfy László ötvösmester profilkép

A kecske, a zerge és a kavics vendégszereplése a Cékl'art művészeti mustrán

A Cékl'art egy kortárs kiállítássorozat évente egy nagyszabású kiállítással, ami két akkor (azaz 2006-ban) még egyetemista lány ötletéből született. A nevük Nyulasi Lili és Szenoner Noémi.

Mi ötletes nemzet vagyunk, de ők ketten győzték  az aprómunkát is. Pályáztak, kerestek támogatókat, pénzt, helyet, hogy lehetőséget adjanak fiatal művészeknek, jelölteknek és önjelölteknek a bemutatkozásra. A kiállításra bárki beküldhette műveit, a színvonalat egy zsűri (galériavezetők, művészettörténészek, képzőművészek, szakújságírók) válogatása emelte. Idén ez már a hatodik mustra volt.

Véletlenül hallottam erről a lehetőségről, négy fényképet küldtem a hozzávaló leírásokkal, ezek közül három elfogadtatott.

 

Kecske bronzbóla KECSKE (Capra aegagrus)

A szegényember tehene. A méhek lépéből gyúrt archaikus kecske viaszveszejtéssel lett bronzzá.

 

Tekerős zerge fülbevalóa ZERGE (Rupicapra rupicapra)

Az emlősök osztályába, a párosujjú patások rendjéhez, a tülkösszarvúak családjához és a kecskeformák alcsaládjába tartozó faj pest-budai alváltozata fülbecsavarodva.

 

Kavics gyűrűa DUNAKAVICS

A dunakeszi Horányi révnél találtatott, belékarcolva a jövendő ígérete.

 

Az tárgyakat 2011. április 2-11. között a Gozsdu udvar C-udvar pincéjében, többszáz négyzetméteres helyiségében állították ki.

A tárgyaim közül kettő rögtön el is kelt: a zerge és a kavicsos gyűrű, ezeket a csinos W. Nóra vásárolta meg, aki a kiállítást megnyitotta. A kecske  megmaradt (a káposzta is jóllakott) és a végén minden jóra fordult. Aki nem, hiszi járjon utána! 

Címkék: 
Épp ilyesmi ékszert szeretne Ön is?
Vagy valami egészen mást?

Mesélje el, mire gondolt!
Ne rejtse véka alá, ha tetszett a bejegyzés!

Ha figyelmébe ajánlhatom...

Kommentek ()