Pálfy László ötvösmester profilkép

Karikagyűrűk aranyból és ezüstből

Korábban a karikagyűrűk kizárólag aranyból készültek, ez volt a hagyomány, erre volt igény. Ám manapság a mindannyiunkat próbák elé állító, folytonosan megújuló világban ez a trend is megváltozott: az ezüst, illetve az ezüst-arany kombinált karikagyűrű az új módi.

 

Ezüst karikagyűrű egymást keresztező mintával

 

Az első képen bemutatott mindkét gyűrűt ezüstből formáztam, egymást keresztező mintával, középen légréssel.  (Ha aranyból készültek volna, a sokszorosába kerülnének.)

 

Ezüst és arany karikagyűrűpár

 

A második képen a férfi gyűrű ezüstből, a női aranyból készült hasonló megoldással: ⅓ - ⅔ arányban a fényes felület mattított vonallal van kettéválasztva. (Ennél a változatnál, ha mindkettő karikagyűrű aranyból lenne, a  duplájába kerülnének.)

 

Ezüstben arany és aranyban ezüst karikagyűrű

 

Harmadikként egy olyan gyűrűpárt mutatok be, amit Galambos Pali grafikus, egy kedves vevőm rendelésére és elképzelése alapján készítettem: teljesen egyszerű, lapos karikagyűrűk, a nagyobb alapvetően ezüstből, a kisebb aranyból készült. Érdekességük, különlegességük pedig az, hogy egy gyűrűn belül van kombinálva a kétféle nemesfém: mindkettőbe a másik anyagának egy négyzet alakú darabkája van beillesztve, mintegy azt szimbolizálva, hogy a gyűrűk tulajdonosai is ilyen szétválaszthatatlanul összetartoznak. (Galambos Pali később beszámolt arról, hogy ugyanezt a dizájnt látta egy üzlet kirakatában sárga arany és fehérarany kivitelben, természetesen egész más árfekvésben.)

 
Épp ilyesmi ékszert szeretne Ön is?
Vagy valami egészen mást?

Mesélje el, mire gondolt!
Ne rejtse véka alá, ha tetszett a bejegyzés!

Ha figyelmébe ajánlhatom...

Karikagyűrűk rovásírással

Házasodó fiatalok kérésére készült ez a domborodó mintás karikagyűrűpár sárga színű aranyból. A szerelmesek, Viktor és Katalin, egymás keresztnevét viselik majd az ujjukon...

Sárgaarany-fehérarany karikagyűrű

Arany karikagyűrű, sárga és fehér, ⅓ - ⅔ arányban, az elválasztó sáv 1 mm széles homorú mélyedés. Kívülről matt, köszörült a felülete, az elválasztó árok viszont polírozott, belülről enyhén domború, fényes.

Rovás karikagyűrű két gyereknévvel, szarvassal
Egy házaspár kért tőlem árajánlatot vágyott ékszerükre már jóval korábban. Tán a mértékletes jómód lehet az oka, hogy utólag készíttettek maguknak karikagyűrűt, viszont így legalább már a cseperedő lánygyermekek neve is...

Kommentek ()