Pálfy László ötvösmester profilkép

Karikagyűrű tandem bicikli motívummal

A Nantes-ban élő Eszter és francia párja, Yvan, úgy döntöttek, egybekelnek. Mivel mindketten kerékpáron és egyszersmind kerékpárban utaznak - innentől kezdve örökké együtt - azt kérték tőlem, neveiket úgy véssem bele az ezüst karikagyűrűkbe, hogy azok kiadják a páros biciklinek, a tandemnek az alakját. Mintát is kaptam tőlük.

 

Karikagyűrű tandem bicikli motívummal - terv

 

Szerencsére Yvan ipszilonnal írja a nevét, ebből könnyű volt az első kormányt megformázni, és mint megtudtam, a franciák kicsit másképp írják a 'z' és az 'r' betűket, de ez is kapóra jött: a 'z' farkincájából kiváló pedál lett. Íme az elkészült gyűrűpár:

 

Karikagyűrű tandem bicikli motívummal 1.

Karikagyűrű tandem bicikli motívummal 2.

 

Az esküvő után levelet kaptam a friss házasoktól, fényképet is csatoltak.

 

Pálfy Úr!

Szeretnénk megköszönni a jegygyűrűket; igazán nagy tetszést váltottak ki!  A tőlünk eredő méretproblémáktól eltekintve (melyek gyorssegéllyel már orvosolva lettek) nagyon elégedettek vagyunk velük.

Üdvözlettel Nantes-ból,

eszter és yvan

 

Karikagyűrű tandem bicikli motívummal - esküvő

 

Sok boldogságot és rengeteg közösen elfogyasztott kilométert kívánok!

Épp ilyesmi ékszert szeretne Ön is?
Vagy valami egészen mást?

Mesélje el, mire gondolt!
Ne rejtse véka alá, ha tetszett a bejegyzés!

Ha figyelmébe ajánlhatom...

Rovás karikagyűrű két gyereknévvel, szarvassal
Egy házaspár kért tőlem árajánlatot vágyott ékszerükre már jóval korábban. Tán a mértékletes jómód lehet az oka, hogy utólag készíttettek maguknak karikagyűrűt, viszont így legalább már a cseperedő lánygyermekek neve is...
Magyar Népmesék ihlette karikagyűrű

A tv mesefolyamának kezdő képsora tetszett meg egy fiatal jegyespárnak, azt kérték tőlem, ez a motívum díszítse az ezüst karikagyűrűiket is.

Karikagyűrűk aranyból és ezüstből

Korábban a karikagyűrűk kizárólag aranyból készültek, ám manapság az ezüst, illetve az ezüst-arany kombinált karikagyűrűk is elkezdtek hódítani. Ebben a bejegyzésben három ilyen karikagyűrűt mutatok be...

Kommentek ()