Pálfy László ötvösmester profilkép

Güldisch fülbevaló

A szecesszió ihlette fülbevaló egy második változatát készítettem el. A teste kétrétegű nemesfém, a fölső ezüst, ebbe kerültek a briliáns csiszolású gyémántok. Az ezüst fényes fehér színe és az antikolt részek sötétje jól kiemelik a gyémántok sziporkázó színszórását és brillanciáját.

Az alsó rész 14 karátos aranyból készült, viselője ezzel érintkezik. A sváflija (beakasztó rész) vékonyodó, így sokkal tartósabb, nehezebben tudna eltörni. Zárszerkezete hagyományos, patentos  megoldású.

Ezt a darabot egy Budapesten élő hölgy rendelte tőlem, ajándékba szánta messzire elszármazott nagynénjének.

 

Güldisch fülbevaló 1.

Güldisch fülbevaló 2.

Épp ilyesmi ékszert szeretne Ön is?
Vagy valami egészen mást?

Mesélje el, mire gondolt!
Ne rejtse véka alá, ha tetszett a bejegyzés!

Ha figyelmébe ajánlhatom...

Güldisch virág gyűrű

A szecesszió korában a briliáns ékszerek jelentős része ezüstből készült, alulról arannyal lemezelve. Ezt a kétrétegű technikát nevezték güldischnek, magyarosan güldisnek.

A güldisch virág ékszerek varázsa

Írtam már róla korábban, mennyire különlegesnek találom a szecessziós ékszereket, milyen sok ihletet merítek belőlük. Diánát is rabul ejtette ez a stílus: miután felkereste a honlapomat, nem állhatta, hogy ki ne írja a...

30Y fülbevaló: „Csinálj olyat, hogy dicsérnek érte...”

Fél pár fülbevaló, így kérték, csak egy darabot. Egy pécsi alternatív rockzenekar választotta logójának, kis kiegészít...

Kommentek ()