Pálfy László ötvösmester profilkép

Fehérarany karikagyűrű vitorlás csomóval

Egy sportos fiatalember tért be egyik nap a műhelyembe, hóna alatt egy különös bekeretezett faliképpel. Nem festmény volt az üveglap mögött, hanem kis kötéldarabok voltak felragasztva a vászonra - különféle hajós csomókban megkötve.

Hamar kiderült, hogy az úr valójában egy vitorlás vőlegény, aki karikagyűrűt készíttetne velem fehéraranyból. Azt szeretné, hogy valamelyik csomó is helyet kapjon az ékszereken.

Közösen szemügyre vettük hát a csomótípusokat. Azt javasoltam, hogy a takács nevű csomót válasszuk, formájában az illeszthető legjobban karikagyűrűhöz.

 

A takács csomó

A takács csomó (kép forrása: vizvonal.hu)

 

Mint megtudtam, ez a legpraktikusabb módja két kötéldarab összekötésének, ráadásul, amennyire egyszerű, annyira teherbíró is, így azt hiszem, a szimbólum szempontjából is ügyesen választottunk. Jó szelet az ifjú párnak!
 

 

Fehérarany karikagyűrű vitorlás csomóval

Épp ilyesmi ékszert szeretne Ön is?
Vagy valami egészen mást?

Mesélje el, mire gondolt!
Ne rejtse véka alá, ha tetszett a bejegyzés!

Ha figyelmébe ajánlhatom...

Összeillő fehérarany karikagyűrű

Néhány héttel ezelőtt egy fiatal pár tért be a műhelyembe, miközben épp elmélyülten dolgoztam. Nem volt nehéz kitalálni, hogy eljegyzés előtt állnak, a karikagyűrűkről mindössze annyi elképzelésük volt, hogy legyenek...

Sárgaarany-fehérarany karikagyűrű

Arany karikagyűrű, sárga és fehér, ⅓ - ⅔ arányban, az elválasztó sáv 1 mm széles homorú mélyedés. Kívülről matt, köszörült a felülete, az elválasztó árok viszont polírozott, belülről enyhén domború, fényes.

Egymást kiegészítő karikagyűrűk fehéraranyból

A fehéraranyat, amiből készült a karikagyűrű, még egyenes korában egy fölrajzolt vonal mentén kettéfűrészeltem. Kizárólag a méretkül...

Kommentek ()