Pálfy László ötvösmester profilkép

Csikóhal medál

Ezt a csikóhal medált egy magas, nyúlánk anyuka készíttette velem érettségiző, csillagszemű lányának. A világhálón képeket halásztam először, meg olvastam is róla.

 

Csikóhalak

Fotó: Dan Kitwood / Europress / Getty

 

Tengeri hal, sokféle változatban 1,5 cm és 35 centi közt, vízi növényekbe kapaszkodik a farkával. Nevét a feje miatt kapta, ami a lóéhoz hasonló. Bár ügyetlen úszó, mégis kiváló ragadozó: lesben állva várja zsákmányát. Már azt is tudjuk, hogy épp a különös fejformája miatt tudja elkapni az evezőlábú rákokat, amelyek a halak keltette hullámoktól egyébként gyorsan eliszkolnának. 

Először rajzolgattam a képek alapján, aztán kivágtam fűrésszel egy darab aranylemezből a formát: 

 

Csikóhalat rajzoltam

Csikóhalat fűrészeltem

 

Később reszeléssel, marással kialakult a plasztika, majd egy kis smirglizés és polírozás. A végén egy pici briliáns került a farkába.

 

Csikóhal medál

Épp ilyesmi ékszert szeretne Ön is?
Vagy valami egészen mást?

Mesélje el, mire gondolt!
Ne rejtse véka alá, ha tetszett a bejegyzés!

Ha figyelmébe ajánlhatom...

Ujjlenyomatos medál

Egy fiatal anyuka kérésére készült ez a medál. A kisfia ujjlenyomatát papíron kaptam meg. Házilag készítették bélyegzőpárna segítségével, hasonlóan ahhoz, ahogyan azt nyomozós filmekben a rendőrök szokták csinálni...

Floorball-ütő alakú ezüstmedál

Ezt a floorball-ütő alakú medált egy ismerősöm ajándékozta az amatőr floorball-játékos lányának a 17. szülinapjára.

Vitorlázórepülő fehérarany medál

Egy pilóta apuka kérdezte tőlem, csinálnék-e fehérarany vitorlázórepülő medált érettségiző lányának. Mintának a formás, lengyel gyártmányű Cobrát választotta, ami egy fagép, vagyis hagyományos módon építették - fából....

Kommentek ()